TYÖ & ORGANISAATIO

Taitavasti muotoiltu työ ja ketterämpi organisaatio

Nykymaailman nopea muutos haastaa meidät arvioimaan ja muotoilemaan organisaatiomme sisäisiä rakenteita, prosesseja ja työn tekemisen tapoja jatkuvasti yhä uudelleen. Onnistuaksemme meidän on kyettävä tavoittelemaan samaan aikaan sekä korkeaa työn tuottavuutta, ketteryyttä, luovuutta että ylläpidettävä ihmisten motivaatiota ja työhyvinvointia.

Toiminnan arvioinnista kehittämisen tiekarttaan

Miten yhdessä tunnistamme kehittämistarpeet ja asetamme tavoitteet muutokselle ja uudistamiselle? Arenan OD36-kuution avulla organisaatio tai tiimin yhdeksää avaintoimintoa tarkastellaan neljästä eri näkökulmasta. Näin pääsemme sovittamaan organisaatiopalapelin palasia yhteen ja rakentamaan tiekarttaa kehittämisen tueksi.

Työn ja toimintamallien uudelleen muotoilu

Paras reitti nostaa työn tuottavuutta, motivaatiota ja työhyvinvointia on saada ihmiset itse suunnittelemaan ja uudelleen muotoilemaan työskentelytapoja, menetelmiä ja työympäristöä.  Työn ja organisaation toimintamallien muotoilun avulla voidaan luoda alustaa myös jatkuvaan kehittämiseen, uuden oppimiseen ja innovointiin. Työn tuunaaminen (job crafting) on tässä uusi tuore näkökulma kehittää työtä.